homePROFILECREDITS follow
Throwback...hari ini dalam kenangan

Malam yg sama 2 tahun lepas..lebih kurang time ni la aku dh rasa contraction masa pregnantkan wafi...siang tu puas makan sup daging pastu balik umah mak....masa tu umh baru start renovation..

Lepas isyak perut dah rasa tak selesa..baring2 dlu kat katil..ada rasa sakit tapi buat tak peduli...mlm tu abah ada..tp lepas 5-10min baring sambil counting contraction hati ckp ni dh nak beranak..

Bgn terus ajak husb gi hospital. Bgtau mak dh rasa sakit sikit..mak tenang..abah nampak risau..x diam abah masa tu..tgk menantu dia dok main game kt hp lg hehe..sbnrnya dlm hati dh risau, dlm kepala pikir macam2..

Abah anta sampai keluar. Risau dia!! Aku relaks lg..husb gi amik keta psl keta parking jauh skit. Abah insist aku duduk sementara tgu husb amik keta..bkn jauh pun..risau abah...

Setahun lepas tu.......

Hari yg sama..abah insist suruh sume anak2nya balik sbb abah beriya masak nasi minyak dgn ayam masak merah..special! Aku balik tp bkn dgn husb..sbb hari yg sama husb ada urusan penting di rumah keluarganya..kesian abah..abg tak dpt balik..adik2 yg lain pun sama...hanya kami je haritu..abah nmpk hepi cucu2 dia balik walaupun tak semua...pastu siap suruh simpankan makanan sikit utk husb yg tak dpt balik siang tu...

Setahun lepas tu.......

Hari ni..wafi dah 2 tahun..abah dh pergi tinggalkan kami hampir setahun...rindunya kat abah...rindu teramat rindu!! Semoga wafi jadi anal soleh  semoga roh abah ditempatkan dikalangan para solihin..ameen.....

typed by EjaLeeza on Thursday, September 24, 2015 @ 10:53 PM
26 syawal hari ni..

Selamat hari lahir faiq darwish bin iskandar yang ke 4 tahun..semoga allah lindungi mu sepanjang perjalanan hidupmu..ameen ya rabb.

typed by EjaLeeza on Tuesday, August 11, 2015 @ 10:48 PM
Salam 13 ramadhan...

Salam semua. Sekejap masa berlalu..dekat 2 minggu dh puasa. Hari ni tetiba teringat gelagat anak kat rumah since cuti weekend haritu..kami tak kemana2 pun...duduk rumah je..spending time together sebab hari biasa dh duduk kat rumah nek nyah (umah mertua)

Bila tgk kes penderaan kanak2 baru2 ni terkesan kat hati sendiri...terus teringat ank sendiri...ya allah...kesian kat anak2 syurga ni...aku sbg ibu pun rasa berdosa bila kadang2 marah, jerit kat anak2...insaf! Mudah2an allah lembutkan hati kami, ibu bapa diluar sana dlm melayan anak2...ameen...

Teringat faiq, wafi weekend haritu...faiq mkn kek sepah2 ibu x perasan pun...tp tiba2 dia gi amik penyapu pastu sapu lantai yg telah dia sepahkan...tak jadi nak marah.. :) walaupun kalau ikutkan mmg ibu nk marah kalau tgk umh bersepah... Wafi pulak mkn nasi goreng siap tumpahkan air..pandai plak gi amik kain buruk lap2 meja..comeiii...kecik lg baby ibu ni dh pandai bersihkan meja ;) tak jadi jgk marah....emm..terharu tgk anak2 mcm tu, tp bila dorg buat perangai kadang tak tahan jgk....seboleh2 nya aku cuba kwl kemarahan skrg ni...xnk dh mrh2 boys...ingat anak tu anal syurga..sekali je dorg kecik, nnt dh bsr kita rindu saat2 msa dorg baby, kecik..jd sabar.....

Actually bila tgl dgn org ni agk sedikit sukar nk handle boys. Kami di rumah mertua ada 3 generasi, nenek-mak mertua-kami-anak. Mcm aku suka tgk anak2 explore dunia luar, main tanah, rumput etc dr tgk tv, dok diam x bergerak. Tp org tua lain..tu sume x blh, kotor, gatal dll....nampak tak ada pertembungan idea dlm mendidik anak2? Tu yg jd mslh pd aku...kesian kat boys aku...harap2 ada jln penyelesaian terbaik..aku tak nak anak aku mind set nye selalu ditakut2kan...dimomok kan...emmm...kdg2 susah hati dibuatnya..mudah2an allah permudahkan urusan kami..ameen...

Selamat berpuasa!
Selamat berbuka!
Selamat bertarawih!



typed by EjaLeeza on Tuesday, June 30, 2015 @ 12:04 PM
back | all rights reserved desiree 2012